torsdag 1. juli 2010

Dag 8: Fosseng - Narvik - Ballangen


Dagens etappe startet optimistisk klokken 07.30 fra Fosseng camping. Vi var begge i super form, og med gårsdagens doble medisindose innabords, var Enok ganske sikker på at det skulle gå den rette veien i dag.


På dagens første etappe syklet vi innover en lang dal før det bar oppover Gra(ut) tangen. Det var en lang stigning mot toppen og vi syklet i den reneste tåkeheimen. Det var kaldt og rått og vi måtte på med vinterhabitten atter en gang. Da var det desto mer moro å kjøre utfor igjen 65 km/t i 15 minutter sammenhengende etterpå...HERLIG:)


Vi tok oss et kort stopp i Bjerkvik med litt mat på Rema 1000,  før vi satte kurs mot Narvik. Fremme i Narvik kunne Enok hente ut resten av knemedisinen, før vi kjøpte oss hver sin pizza. Slappet av en times tid, før vi satte i gang med dagens siste fire mil mot Ballangen camping.


Det som hadde sett  ut for å være en jubelens kne-dag, var nå atter en gang et helvete. Dermed måtte Enok tråkke med høyrefoten det meste av tiden--i fire mil-- noe som selvfølgelig også begynner å bli en vane! I dag fikk også Yngve litt vondt i kneet, så kanskje det er smittsomt?

I morgen vurderer vi vår første nødløsning i forhold til alternativ transport. Enok sin fot trenger hvile, og tiden går. Flere av tunnelene på det neste strekket er forbudt å kjøre igjennom, ergo tenker vi å ha en kort transportetappe med buss. Vi har iallefall fått råd om å bruke buss gjennom tunnelene fra en av de lokalkjente -og redaksjonen hjemme skyter inn at det nok er en meget klok løsning.  
Dagens etappe var på ca 13 mil. Vi har tilsammen syklet 738,1 km og vi har 1699 km igjen! Med andre ord er over 25% av turen overstått, og vi må nok bruke både vett og vilje om vi skal komme i mål!

Vi fryder oss likevel over campingplassen, som er en høydare.Vi sover i telt, og har slappet av en time i sauna med tre innlagte badestunt i iselven. Så har vi kost oss med Criminal Minds i fellesstuen, før det bar ut i teltet for å legge oss for natten. Yngve har planer om en god natts søvn, og har derfor på sitt faste verneutstyr, utrolig at det går an å sove på denne måten -men det er visst nødvendig ( *og det kan redaksjonen hjemme skrive under på)

2 kommentarer:

  1. Håper dere tok buss!Det er absolutt ikke noe nederlag!Vi tok buss selv på den strekningen pga. helseproblemer som dårlig lar seg kombinere med tuneller!
    God tur videre!

    SvarSlett
  2. Tænk at dokker verkelig har vært i ballangen ! Æ e herfra ! å bor her enda faktisk ! går inn i mitt 20 år etter nyttår ! Dokker e altså nån staue kara ! :D Å vell og merke så e ætternavne mitt fosseng ! Gjett kem æ e ! ? :P

    SvarSlett