tirsdag 6. juli 2010

Dag 13: Full fart mot Bartebyen!


I dag startet vi klokken 08.45 fra Campingen i Brekkvasselv. Værmeldingen var lovende, og vi hadde en plan om å komme oss til Steinkjer, en distanse på 14 mil. De første seks milene gikk unna i rekordtempo. 2 timer og 45 minutter er ny rekord og slett ikke verst når man har en last på 150 kilo.  


I Grong satte vi oss ned blant de lokale lottospillerne på  Spar.( *Lottospillere er det jo som kjent mange av i Trøndelag -Vi kan nesten ikke vente på å komme til Verdal'n i morgen...) Vi kjøpte oss fløtegratinerte poteter og fiskekaker i varmdisken, og hadde en fin pause. De neste milene forløp seg som den reneste berg- og dalbanen, og dermed var det på an' igjen med noen helt vannvittige smerter i kneet. 


Dermed måtte vi leie syklene noen hundre meter før vi tok oss en times kne-hvilepause på første og beste rasteplass. (* Gubbevaremegvel så lei man kan bli av det kneet)  Heldigvis var det bedring etter en runde med smertestillende og bandasjering -og så kunne vi ta fatt på de fire siste milene til campingplassen i Steinkjær.


Her har Enok endelig fått låne vaskemaskin. Etter tolv dager med ekstrem svette - tørking - og ny svette har alle klærne blitt hvite av salt. Ikke den mest delikate garderoben man har sett -eller luktet for den saks skyld. 


Nå koser vi oss med FotballVM i TV-stuen. I natt blir det teltliv før vi setter kurs mot Bartebyen i morgen. Vi er superfornøyde med å ha kommet så langt. Nå gjelder det å finne den beste ruten videre. Med Enok sitt kne må vi forsøke å finne en rute med få fjelloverganger:)


Sykkelguttene ser til sin begeistring at det har vært over hundre personer innom bloggen i dag. Vi vet at Enok sin svigermor går på dataen og sjekker Sykkelguttenes utvikling, som det første hun gjør hver morgen, men hvem er resten? Vi håper noen av dere har bryet med å legge igjen en liten hilsen til oss under dette innlegget. Dere trenger ikke skrive fullt navn, men vi er så nysgjerrige på hvem dere er? Kanskje noen har et godt tips om en god sykkelrute fra Trondheim og sørover også??? Redaksjonen -som har fått ansvaret for å prikke ut en god rute- hadde vært lykkelig for gode forslag! SEE U IN TRONDHEIM I MORGEN forhåpentligvis:) 


47 kommentarer:

 1. Hei Enok!
  Det er Annette fra lærerskolen som følger med! -selvfølgelig via fruens blogg... Jeg er imponert over at du fortsatt er "going strong" med vondt kne og en forholdsvis dårlig start. For å unngå mange fjelloverganger fra Trondheim, er det kanskje like greit å følge Trondheim-Oslo-ruta for så å sykle "ytter`n" nedover Sørlandske. Helt sikkert litt lenger enn å ta midtaksen i Norge nedover, men der er det et utall fjelloverganger... Lykke til videre!
  Annette
  (Hol - midt i Sør-Norge)

  SvarSlett
 2. Jubler over at Annette er ENIG med Redaksjonen i at det er lurt å kjøre Osloruten....Tror det må være den ALLER beste løsningen!!!! --og så GØY at du følger med:) Det er jenta si:)

  SvarSlett
 3. Hei på dere!! :-) Tror hele Ulsmåg skole følger med dere... :-) Vi synes vi har en kjempesprek kollega!! Og kommer du i mål med det kneet der, så tror jeg vi må få Jon til å heise flagget på skolen!!! :-) Lykke til og stå på!! Hilsen katherine

  SvarSlett
 4. Har forvillet meg innom via interiørbloggen, men dette er minst like underholdende som interiørting! Som innbygger i bartebyen burde jeg vel ta med familien og vinke med flagg når dere passerer i morgen, men det får bli med tanken. Rute videre? Anbefaler Dovre, da går det jevnt oppover. God tur videre!! Kirsti

  SvarSlett
 5. Jeg snublet innom via interiørbloggen. Vær forsiktig med vonde knær, og lykke til videre. :)

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg heter Silje, er 27 år og interiørblogger:) Synes det er kjempespennende å lese om turen deres, og håper mannen og jeg kan gjøre det samme en gang, når ungene blir store:) Mannen min følger med på bloggen han også, han er ivrig syklist og er svært engasjert i Tour de France om dagen. God tur videre, stå på:) Hilsen Silje.

  SvarSlett
 7. Hilsen fra beboer på Steinkjer...er glad på deres vegne for at været er bedre enn det har vært på lenge på disse kanter. Håper dere får en fin tur videre imorgen .-)

  SvarSlett
 8. Hei! Følger med på bloggen, og er full av beundring for pågangsmotet og motivasjonen til karene! Lykke til videre!
  Mvh Janne fra Konsmo

  SvarSlett
 9. Som de andre,via Emmelines blogg...
  Kjempespennende og ikke minst underholdende.
  Flinke gutter(menn)
  God tur videre:)

  SvarSlett
 10. kjære gollegutter! det er flere som følger med på reisen deres...kjempe spennende!! :o)) Og vi er veldig glad for at dere deler denne turen med oss!!! klem fra søster

  SvarSlett
 11. Heisann!
  Er innom hver dag for å følge med på "Touren"..
  Takket være Emmelines blogg...bra reklame,gutter!!
  All ære for pågangsmot og vilje!
  Fint å se at dere snart er i Hjertet av Norge,nemlig Sør-Trøndelag :)
  Trondheim-Oslo ruta høres nok mest fornuftig ut,fin opplevelse og sykle opp til Dovreplatået,er ikke så tungt som mange tror,kanskje dere er heldige å ser Moskus :)
  Lykke til vidre på ferden,kanskje jeg står og heier på dere "oppi dalanj"
  Hilsen Interiør og sykkelfrelst Trønder!

  SvarSlett
 12. Hilsen til sykkelguttene fra New York!

  Jeg er en av Emmelines trofaste lesere. Fruen selv er ikke saa glad i aa sykle men mannen i huset er en ivrig syklist.
  Denne turen kunne nok uncle B godt tenkt seg men aunt G lurer sterkt paa om hun skal unnlate aa fortelle om denne store bragden og dermed unngaa at en viss amerikaner faar griller i hodet og forventninger om a bli guidet gjennom det ganske land paa sykkel. Det holder i massevis at det store droemmen er en liten gaard paa vestlandet milevis i fra folk. Naar jeg tenker meg om saa hoeres jo dette regelrett smaalig ut. Jeg faar heller danne en liten heiagjeng her i junaiten hvor vi alle krysser fingrene for at kneet blir bedre og hvor heiagjengens initiativ tager heller planlegger en liten interioer reise dog ikke paa sykkel.

  Lykke til med turen videre !

  Hilsen AG,NY

  SvarSlett
 13. Vi syklet E6 fra Grong men tok til Kongsberg via Gjøvik - Jevnaker for det var dit vi skulle..
  Det tar tid å sykle alternative ruter og med vondt kne...er E6 det raskeste og letteste tror jeg!Mere medisin og veldig lette tråkk?
  - Og har dere medvind over Dovre er det fjellet en fryd!
  Lykke til!
  Fant dere selvfølgelig inne hos Emmeline!

  SvarSlett
 14. Jeg er her for første gang i dag. Via Emmelines blogg. Har vært igjennom hele bloggen, og kost meg masse. Dovre, Gjøvik, Jevnaker, Hokksund, Larvik og så sørlandske nedover tror vel jeg kan være en grei vei. Men nå er ikke jeg noen syklist. Men vi har funnet ut at det er en grei kjørevei når vi reiser fra øst til vest.
  Lykke til videre :)

  SvarSlett
 15. Enig med Fjordheim. Tror det er lurest å følge E6 til Gjøvik og deretter sykle mot Roa, Jevnaker og Hokksund. Fra Hokksund og sørover er jeg litt mer i tvil om hva som er lurest. En kan jo selvsagt følge E18 mesteparten av veien, men der er det ganske mye trafikk. Kan være at det er bedre alternativ å sykle veier litt lenger inne i landet. Men det er jo enda noen dager til guttene passerer Hokksund så vi får heller komme tilbake til mulige alterativer litt senere.
  Hilsen Peer Andersen, Kongsberg

  SvarSlett
 16. Enig med de foregående. Fra Hokksund vil jeg foreslå : Vestfossen, langs Eikeren til Eidsfoss, videre til Hvittingfoss, for så å følge riksvei 40 til Larvik.

  SvarSlett
 17. Stå på gutter, dere er kjempeflinke som klarer dette her. Artig blogg. God tur videre. Hilsen kusine Anita

  SvarSlett
 18. Hei!
  Jeg fant veien hit via Emmeline sin blogg. Ville bare si lykke til videre! Syns dere er kjempespreke!! :)

  SvarSlett
 19. Jeg er en voksen dame som har jobbet i en mannsdominert bedrift i 20 år, og etter en tid som hjemmeværende nå med interiørblogger, hagearbeid og husvask som hobby, er det deilig å se på noen "guttegreier" igjen. Sorry boys, mener ikke DERE, men det dere driver med. Det bloggen deres viser er jo sånt mine matpauser har vært fylt av i 20 år. Så stå på; vis flere bjørnebilder!!!
  (Det hjelper jo også at redaksjonen har noen klarttenkende kommentarer underveis....)
  Når er dere forbi Larvik??? Lunsj eller middag serveres på terrassen her.
  Dere må jo gjøre som Alexander Rybak, og bare banke på hos folk og be om mat og husly. (Bare dere lover å ikke spille fele!)

  SvarSlett
 20. Har nettopp syklet fra Bergen til Bjugn med min gutt på 13 år. Fra Kløftet bru og til Hjerkinn er det mange bakker...Vi møtte en del som slet med sykler og oppakning, så jeg skal krysse fingre for knærne deres opp der! Artig å følge dere, god tur videre! Hilsen Gøril

  SvarSlett
 21. Snublet inn her via en ikke helt ukjent interiørblogg og følger nå ivrig med på turen deres :)
  Håper kneet holder helt til Lindesnes og ønsker dere all mulig lykke til med resten av turen !

  SvarSlett
 22. Hei, er inne om bloggen hver dag,synes i er kjempetøffe som sykler denne turen.
  Lykke til videre fra Gitte.

  SvarSlett
 23. Man må jo følge med på Konsmoguttene, selv om den ene er utvandra bergenser. Lykke til videre, "dykke e goe"
  Hilsen Linda Snartemo

  SvarSlett
 24. Følger spent med her fra glade Nøtterøy :0)) Krysser fingrene for at kneet holder ut turen! Lykke til videre!

  SvarSlett
 25. Hei:O)
  Via Emmelines blogg så har jeg fulgt med dere på reisen:o) Håper dere har fått tid til å se litt på den fine naturen også,er selv fra Vesterålen så jeg elsker fjellene og naturen der nord:O)
  God tur videre,og vær forsiktig nå da;)))

  SvarSlett
 26. Hei på dere:)
  Kim Allan og jeg må jo følge med hvordan det går med pappa`n til Victor som er på sykkeltur.
  Kim Allan og Victor er to gode venner i Vigmostad:)
  God tur videre til dere gutter.....gode er dere, og det må være en opplevelse.
  Fra Britt Ekeblad fra Vigmostad

  SvarSlett
 27. Er nok Emmelines interiørblogg som er inngangsporten ja, jeg kommer også derfra og må det er morsomt å følge dere på ferden! Lykke til med vondt kne og god tur videre!

  SvarSlett
 28. Er så imponert over innsatsvilje og innsats. Mens eg følger dokkar på veien sørover , setter eg pris på å oppholde meg varmt og tørt i heimen. Kan til og med verdsette trivielle gjøremål som nødvendig husarbeide mot tanken på kuling,regn,vondt kne og x antall mil igjen:)God tur videre.
  Randi S ,bergen.

  SvarSlett
 29. Heia. Sykkelguttblogging er faktisk mer interessant enn interiørblogging for tiden;-)Det er morsomt å følge med på strabasene deres, og jeg synes dere er tøffesom gjennomfører dette til tross for vondt kne, svette og masse oppoverbakker og dårlig vær. Som mange andre har begrunnet veien hit via Emmeline ;-) Stå på videre;-)

  SvarSlett
 30. Tøft gjort hittil, blir virkelig imponert videre! Lykke til! Skal følge med både her og hos Emmeline.
  Hilsen Anna

  SvarSlett
 31. Hei Enok og broren med verdens største ørepropper!!!Utrolig vittig, lurer på hva Cecilie bruker om natten hvis det er fordi du snorker sånn :). Er superimponert over at du ikke har gitt opp pga. av kneet. Du må jo ha mer enn vilje av stål. Forteller Anders hver dag hvor flink du er og at du ikke gir opp, her har vi noe å lære alle sammen. Ønsker dere god tur videre, og nå når Tor Hushovd har tatt den grønne trøyen i Tour de France har dere jo litt å strekke dere etter.Nå når dere er i traktene kan du jo se om du finner Snåsamannen så kanskje han kan legge en legende hånd på kneet.En varm og imponert klem fra Anita S(Ulsmåg) og Anders.

  SvarSlett
 32. Har ingen gode råd...er bare full av beundring...og bittelitt misunnelse...Ha fortsatt god tur! hilsen Kari nederst i Vognstølen

  SvarSlett
 33. Jeg er jo nødt til at følge med at nu Emmelinemanden kommer hel hjem til sin Emmeline igen og de 4 barna...:-o)
  Er nå bekymret for det knæ,både for din skyld men også for Emmeline...skal du nu plejes ekstra når du kommer på hytta?...:-)
  Så her sidder jeg og følger med dere modige sykkelgutter hernede fra Danmark.
  Dere skal vel en tur i byen når dere kommer til Trondhjem,det er en dejlig by.

  Fortsat god tur.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 34. Hei Enok
  Jeg er fan av din kone og må nok bli din fan også :-) Litt av et krafttak dere tar. Og vonde knær vet jeg hva er, selvom mitt kom av en litt bratt bakke ned til postkassa. Vi bor pt i Lindesnes kommune, så det er vel her du ender etter fullført løp og ferien kan starte med beina, inkludert kneet, på bordet. Ha en fin sykkeltur videre. hilsen Olaug Brit

  SvarSlett
 35. Pappa og onkel ser at det er en liten kims pose på første bilde er litt skuffet!! :)

  SvarSlett
 36. Hallo Enok!

  Ville bare ønske lykke til på ferden! Sprekinger!

  Hilsen Barbro ( barndomsvenninne av Cecilie)

  SvarSlett
 37. dette var morsom lesning,spesielt om det der med forvirringen om dag 11 eller 12,nei man tar jo ikke med oppvarmingen i tid-takinga..hehe.følger med helt sånn tilfeldig via en interiørblogg som til slutt førte meg til denne...artig,men nu har jeg lest nok...og pokker der svidde jeg poteten...godturvidre

  SvarSlett
 38. Dere må bare kjøre på med vaselin.Ha en god tur videre.Hilsen Roar Olsson....

  SvarSlett
 39. Hei hei.
  Fant link på Emmelines blogg. Ser at dere har passert "mitt" område i dag; Nord-Trøndelag.
  Full av beundring for "touren" deres!!
  Go tur!
  ;-)

  SvarSlett
 40. Fant bloggen deres gjennom Emmeline, bloggen deres er artig lesing mye pga redaksjonen =)
  Hvis Østerdalen skal velges som rute, kan jeg bare advare mot elg og skog, så langt øye rekker... men kom gjerne innom =)God tur videre!!

  SvarSlett
 41. Håper dere har en super duper dag i Trondheim i kveld- og at lottomillionene ruller inn slik at du Enok kan stikke innom et eller annet privat praktiserende lege å få reparert deg- eller egentlig var det dumt dere ikke var innom snåsamannen når der først stakk forbi!! Kanskje han hadde helberedt deg:) Jeg har lest bloggen deres med stor interesse og iver. Selvfølgelig fant jeg veien via deres gode reklame Emmelines blogg - Ønsker dere god tur videre:)

  SvarSlett
 42. Hei Enok og broder :o)

  Jeg er så imponertg over dere...og må jo bare følge med på turen deres....eldstesønn er også blitt en ivrig leser av bloggen deres....han måtte inn hver dag vi var i Bulgaria og holdt meg oppdatert på hvordan det gikk med dere :o) Og nå har han funnet ut at han også skal sykle Norge på langs....og deretter resten av Europa på langs året etter. Kanskje dere skal slenge dere med på Europaturen? ;o)
  God tur videre sørover.... og håper det går bedre med knærne!! Klem fra Gry Kjersti på Ulsmåg.

  SvarSlett
 43. Hurpe ville nok foretrukket kosteskaftet fremfor hjulvisp om hun skulle reist Norge på langs.

  Hurpe anbefaler dere ubetinget å velge ytre led, nedgjennom Mørene og Vestlandet. Mange ferjer, der kneet kan få sårt tiltrengt hvile, og ingen fjelloverganger.

  Så vidt Hurpe kan erindre er Atlanterhavsveien et av verdens syv underverker (eller noe i den retning), og naturen omkring er heller ikke så verst.

  Hurpe, som ankom via Emmelines blogg, vil uansett sende varme hilsner til dere brave syklister. Dere er riktig tøffe!

  SvarSlett
 44. slike gutter det vil gamle Norge ha. morsomt å følge dere ned langs vårt vakre vidstrakte land.. god bedrig med kneet.. håper dere får strålende ver resten av turen, selv om her i Ålesund traktene ikke er det beste. fin temp men det blåser... alltid

  SvarSlett
 45. Jeg er innom her hver dag etter jeg fant den via interiørbloggen og er skikkelig imponert over pågangsmot hos guttene, og koser meg med gode kommentarer fra redaksjonen. Skulle tro at når man starter på toppen av Norge var det bare å renne nedover til sørlandet?? Masse lykke til hilsen Mona

  SvarSlett
 46. Så lenge dere er brødrene til Gudrun så må en jo inn å se fremgangen;-)) Dere er gode...;-)) Neste gang får dere overtale Christer også til å være med...,-))
  De beste ønsker for en forsatt fin tur fra Bente

  SvarSlett
 47. hyl ut om dere kommer innom larik, lover ferske boller og rød saft-samt en iskald pils hvis dere overnatter i anekset;-)

  SvarSlett