torsdag 15. juli 2010

I mål


Onsdag 14.juli våknet vi tidlig på Øydnavannet. For siste gangen pakket vi bagasjen på syklene og syklet til Konsmo. Der fikk vi servert gratis frokost på Ågedal Bakeri! Det har blitt en tradisjon at bakeriet gjør dette for alle som fullfører Nordkapp-Lindesnes og som tar turen innom på den siste etappen. (* For ordens skyld: Bildet er knipset på bakeriet på Vigeland..på dagens andre pause;)


Deretter satte vi i gang med sjarmøretappen, først 15 km til Vigmostad. Der møtte vi først Yngve sin familie og lille Victor slo følge med oss på sykkel i en kilometer: Da vi kom forbi Solbakken virket det veldig stille, og Enok syklet derfor rett forbi hytten før han hørte noen hysteriske hyl fra altanen. Han var blitt oppdaget- og måtte selvfølgelig snu for å komme tilbake i all sin skjeggete prakt--**redaksjonen må jo bare skyte inn at vi hadde blitt mektig fornærmet om Sykkelgutten hadde syklet rett forbi kone og barn i stillhet, når han har vært borte i 3 uker? 

Så bar det videre15 km mot Vigeland og nye 30 km ut mot fyret. 


Vi tok oss god tid på veien ut og hadde planlagt å være der ca kl halv to. 


Vi visste at en del av familien ville være der og ta imot oss, men det var litt av et syn som møtte oss! En stor skare med familie, venner, kjente og ukjente tok imot oss med sjampis, kake, brus, bannere og egenproduserte t-skjorter.En rørende opplevelse!


Redaksjonen må igjen få komme med en liten bemerkning: Vi har vel aldri ventet så spent på to syklister i hele vårt liv? Ungene hadde t-skjorter med bilder av Sykkelguttfedrene sine, og Anne Marlin hadde bakt kake som hadde samme motiv i marsipan. ( **Takk til Edgars bakeri som sponset sykkelguttbilde i marsipan) Stemningen var til å ta og føle på da sykkelguttene omsider kom kjørende ned den siste bakken.. Til overdøvende jubel og applaus fra alle på parkeringsplassen;) Etter en flott mottakelse, måtte vi en tur opp i selve fyret og skrive en liten hilsen i fyrboken. Så ble syklene lastet i biler og vi sette oss inn som passasjerer hele veien tilbake til Vigeland. Der var vi 25 personer samlet til pizzafest på Spiseriet på Vigeland, og svigermor til Yngve hadde fikset med sponsorpizza til Yngve og Enok sånn at sykkelguttene fikk gratis mat:)


En fantastisk flott dag! Tusen takk til dere alle som stilte opp og tok imot oss på en slik rørende måte.En stor takk også til alle dere som har fulgt oss på bloggen, og lagt inn kommentarer underveis på reisen vår.

 

Vi har hatt en helt fantastisk tur, og lover å komme tilbake med skikkelige bilder og en oppsummering ganske snart. Kanskje noen av våre lesere har lyst til å reise samme turen? Vi skal nok ta med noen tips til dere - i tillegg kan vi love at vi har gått i noen feller som dere ikke bør gå i;) Akkurat nå er det jo bare helt herlig å være hjemme igjen!


Redaksjonen kan skrive under på at det er godt å ha sykkelguttene tilbake i sine faste omgivelser. Den ene Sykkelgutten ligger i skrivende stund og sover tungt---Akkurat da han hadde sovnet utbrøt han KJØR PÅ KJØR PÅ, før han snudde seg og snorket videre. Jeg tenker at det er en annen Sykkelgutt som er glad for å kunne sove uten hørselvern i natt! 


14 kommentarer:

 1. Heisann
  Gratulerer så masse, har fulgt dere fra Nordkapp og helt til Lindesnes, gubben har vært noe tvilende om knemannen skulle klare det mens jeg hadde klokketro på dere
  begge :-)
  Synd jeg ikke inngikk et veddemål med han for da hadde jeg vunnet :-)
  Sov godt...
  Hilsen Line fra Kongsberg

  SvarSlett
 2. Unner dere noen deilige feriedager på Sørlandet:)
  håper dere får strålende sommervær.
  RandiS

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg har vært fast følger av bloggen. Oppdaget den via Emmelines blogg. Har vært spennende å lese om etappene. Var spesielt morsomt å lese om de første dagene, som vekket minner, ikke minst om den forferdelige starten ut til Nordkapp. Jeg og en venninne prøvde oss på samme tur for fire år siden. Vi kastet inn håndkleet i Olderdalen, siden venninnen min fikk senebetennelse i begge knærne før Alta. Så det var noen likheter en stund. Beundringsverdig at dere klarte å gjennomføre. Har fortsatt en drøm om å kunne sykle hele turen.

  Gratulerer og GOD, VELFORTJENT FERIE!!!

  Ingrid

  SvarSlett
 4. Dette var artig.
  Når dere får hvilt dere litt, kan dere ikke finne på en ny tur, da??!
  Kanskje fylke etter fylke på kryss og tvers. Telemark rundt, f.eks. ville ikke det være artig? En ukes tur, så får dere sett masse.
  Eller Atlanterhavsveien. Den er jo bare helt utrolig! Det ville blitt flotte bloggbilder av sånne turer.
  Takk for turen, og det er som jeg sier; "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige knær."
  Godt det gikk bra.

  SvarSlett
 5. Gratulerer fantastisk masse med flott gjenneomført tur!! Eg har fulgt litt med på bloggen innimellom, men ikkje gitt ein lyd frå meg før nå. Skjønar godt at det var rørandes mottagelse på Lindesnes, eg vart rørt berre av å lese om det ;)

  Kvil dåko nå, og nyt sommaren :) Klem frå Den gode feen som var så heldig å få låne Solbakken nokre dagar medan de sykla :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med vel gjennomført tur!
  Jeg er rørt av siste innlegg! Fantastisk mottagelse!
  God sommer :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med vel gjennomført, Enok (og for meg ukjente bror Yngve)! Med den starten dere hadde, må jeg innrømme at jeg ikke hadde troa på at sykkelturen ville bli gjennomført. Så feil kan man heldigvis ta!
  Annette

  SvarSlett
 8. har vært utrolig gøy å følge dere på bloggen!!! vanvittig flinke har dere vært.... tar av meg hatten 10000 ganger for dere!!! gratulerer med det dere har klart å prestere!!! utrolig flott!!!

  hilsen venke og rune med fam..

  SvarSlett
 9. Hipp hurra for en flott innsats. Er imponert over det dere har utført. Det gir faktisk inspirasjon til å atå på litt ekstra når det gjelder trening. Ingenting er umulig visst en bare bestemmer seg. Slapp av og kos dere i resten av ferien :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer til sykkelguttene!
  For en bragd! Heiagjengen fra New Yorker meget imponert.
  Onkel B har som jeg var redd for ytret at denne turen vil han ogsaa gjerne begi seg ut paa. Det blir i saa tilfelle uten guide og tolk.
  Haaper sykkelguttene(m. fam) og redaksjonen riktig koser seg resten av ferien.

  Hilsen AG, NY

  SvarSlett
 11. Helt utrolig hva dere har opplevd - for en ståpåvilje!! Vi fikk ikke fulgt dere daglig, da familien dro til Frankrike, men det har vært en fryd å lese bloggen i ettertid!! Gleder meg til å lese oppsummeringen og høre om neste planlagte tur. Hils familien, Enok. Klem W & Arild

  SvarSlett
 12. Kan du ikke legge bildene i dette innliget ut på face

  SvarSlett
 13. GRATULERER !!!
  Har fulgt "sykkelgutta" i Frankrike og er derfor litt seint ute med gratulasjon!
  Utrolig artig å følge dere!
  Stor hilsen fra Kongsberg

  SvarSlett