søndag 4. juli 2010

Dag 10: Fauske - Rognan- Saltfjellet og nesten til Mo i Rana


Etter en kort natt i en knøttliten og soppluktende lekehytte på Fauske camping, satte vi kursen mot Rognan klokken 09.00. Rognan er jo satt på kartet etter at Damene dro herfra, og mannfolkene skulle stelle hjemme, med påfølgende støvsuging av skjærefjøl som resultat! Nok om det. Vi ville også dra fra Rognan så snart vi hadde spist frokost, men da var Enok så dårlig i kneet at han forberedte seg på å måtte bryte hele sykkeldrømmen.

Han hadde en prat med redaksjonen hjemme, og var temmelig nedbrutt før han bestemte seg for å prøve litt til. Dermed ble kneet smurt inn med smertestillende salve og surret kjempestramt med støttebandasje. Utrolig nok funket det såpass bra at vi kom oss over Saltfjellet og ned mot Mo i Rana.


Vi holdt stor fart på deler av strekningen og Yngve har syklet foran og vært hare. I tillegg har han vært grei og fraktet sovepose og liggeunderlag for sin skrale bror. På veien hadde vi et stopp på Polarsenteret. Her spiste vi litt ( *hamburgertallerken som begynne å bli fast meny) og så hadde vi en prat med Holger fra Østerrike. Han hadde syklet 3500 kilometer og var på vei til Nordkapp.


Vel nede fra fjellet syklet og syklet vi for å finne ly for natten. Det var en lang tur og sykkelcomputeren stanset tilslutt på 16 mil, som er vår lengste etappe så langt. I natt sover vi i telt på en liten campingplass som ligger litt før Mo i Rana. Søndag krysser vi fingre for at vi kommer oss til Mosjøen. Mer om det får du på bloggen sent søndag kveld:)


PS: Redaksjonen har i dag for tredje dag på rad gitt sykkelguttene beskjed om at vi ønsker oss varierte bilder. Knips bilder av maten dere spiser, av syklene -av folk dere møter-av veiskiltene sier jeg. Men sykkelguttene fortsetter å knipse bilder av seg selv: Foran teltet. Foran en foss. Foran ditten og datten. Derfor må redaksjonen bare beklage at det ikke akkurat er det mest spennende bildematerialet i denne bloggen. Vi håper dere følger med likevel:) På bildet under: Yngve foran...en foss! 5 kommentarer:

 1. Du skriver så vittige og gøyale innlegg for mennene våre cecilie, at jeg sitter her og ler høyt for meg selv:) Lurer på hvordan yngve kommer til å se ut etter 3 uker uten barbering??;) LYKKE TIL VIDERE SYKKELGUTTER!

  SvarSlett
 2. Artig innlegg. Men for å presisere så var det fra Husøy på Senja (i Troms) at damene dro. Redaksjonen tenker nok på "Alt for Rognan", som har gått sin seiersgang over store deler av landet. :-)
  Men vi krysser fingrene for at kneet holder litt til!
  Kristin

  SvarSlett
 3. Uuuuppps...Redaksjonen beklager: Selvfølgelig var det revyreality-tv programmet som het Alt for Rognan.
  At damene dro fra Troms er jo en helt annen historie, men det er iallefall i samme landsdel.

  Sykkelguttene kreker seg nedover dag for dag, og lengter tydeligvis etter grensen til Nord Trøndelag. Redaksjonen takker uansett for hyggelig hilsen, det setter vi pris på!!!

  SvarSlett
 4. Ja...her må historien endres!! Tror neppe de jeg kjenner fra Rognan vil gå med på å godta at Rognan er kjent for "Da damene dro". I fra den ene fjellsida i Rognan lyser jo "Alt for Rognan" Når rett skal være rett...så manglet det visst noen bokstaver der når vi var i Rognan i fjor :)
  Skal forresten hilse til Yngve fra sjefen (ja..ikke kona altså;) og ønske god tur videre!! :)

  SvarSlett