fredag 9. juli 2010

Dag 15: Sykkelguttene skiller lag


Vi våknet tidlig denne morgenen. Laksefiskerne i campingvognen ved siden av teltet, hadde full fest hele natten. Vi er litt usikker på om de feiret sin gode fangst eller forsøkte å holde humøret oppe på grunn av manglende napp? Fest hadde de anyway. Dermed spiste vi litt og pakket telt før vi var på veien klokken 08.30.


Etter 17 kilometers sykling fra Støren, i retning mot Berkåk hørte vi et knepp fra Yngve sin bakerste felg. Vi stoppet og kunne konstatere at en spile var knekt. Vi måtte dermed sykle i sneglefart de siste 17 kilometerne til Berkåk. Der fikk vi hjelp av en hyggelig dame på turistinformasjonen, som fortalte at vi måtte dra til Oppdal for å få fikset felgen. I følge bussruten kunne Yngve ta en buss klokken 13.00 og dermed var det nesten tre timer å vente.


Vi avtalte at Yngve skulle ta buss til Oppdal, fikse sykkelen -for deretter å sykle 1,5 mil tilbake og komme seg inn på riksveg 3. Da ville han være cirka 2 timer bak Enok. Sykkelguttene satt derfor og ventet på bussen, og da Yngve og sykkelen var vel avsted, la Enok i vei mot Tynset.


Med andre ord har vi syklet hver for oss store deler av dagen. Enok kom til Tynset i halv syv tiden og fikk leid en rimelig campinghytte. På det tidspunktet hadde Yngve sin mobil ladet ut--og dermed var det en viss lettelse å spore da Yngve kom syklende inn på campingplassen, akkurat i tide til å få servert hot dog:)


Dagens etappe ble på omtrent 12 mil, og begge sykkelguttene kjenner det godt i legger og lår. Det er mange som spør om kneet- og i dag har det vært veldig bra. Så lenge belastningen er jevn og jeg ikke trår skikkelig til, går det ganske greit. Samtidig må jeg jo si at vi begynner å bli LITT LEI av å sykle sykle og atter sykle. Hadde vi hatt et litt rommeligere tidsramme, kunne vi unnet oss en hviledag hist og pist -og brukt litt mer tid på sightseeing. Samtidig er det jo greit at det går fremover:) Vi begynner jo å nærme oss østlandet så smått. I morgen tidlig har vi tenkt å sove lenge, -kanskje helt til klokken 08.00 hvis vi klarer det! 


* Redaksjonen har ved flere anledninger gitt myndig beskjed til Sykkelguttene om at mobilbildene som de sender ikke akkurat er av det mest inspirerende slaget. Det tenderer også til å være sånn at sykkelguttene stadig tar bilde av hverandre foran de samme motivene. I dag har redaksjonen gitt beskjed om at vi ønsker oss variasjon -og vi var svært optimistiske da vi fikk dagens fem bilder, som viste seg å være:  


Bilde 1: Campinghytte nummer 7 


Bilde2: Nisseskilt i nærbilde på campinghytte nummer 7 


Bilde 3: Mat på bordet i campinghytten  (*veldig lav vi tenner lys og koser oss-faktor) 


Bilde 4: Dunkelt inventar i campinghytten  


Bilde 5: Mystisk bordbilde - Redaksjonen er faktisk litt usikker på hva Sykkelguttene forsøker å formidle her!  Når man først skal sykle Norge på langs gjelder det å ta bilde av de viktige tingene, det er sikkert og visst! Sees i morgen:) 

7 kommentarer:

 1. Jammen er dere flinke! Nå er det like før dere begynner å lukte Sørlandet og høre måkeskrik. Stå på videre!
  Annette

  SvarSlett
 2. Det er moro å følge ruten, og godt kneet er bedre! Sykler er lettere å reparere langs veien enn middelaldrende knær.
  Redakdiktatøren stiller store fotokrav til sykkelteamet, synes jeg. Vet hun hvor sliten en ER etter en dag på setet??
  (Jeg har vært på 1 ukes sykkeltur i Danmark engang, og selv om dagsetappene var på 4 timer, og det er flatt der, så er det VIND!)

  SvarSlett
 3. Med fare for å være sjåvenistisk: de fleste menn er ikke opptatt av de små detaljer. De ser ikke de samme spennende fotomotiver rundt seg som mange kvinner har øye for. "Candlelight dinners" er nok ikke i tankene deres mens de rasker sammen nokke etandes i campinghytta før de to karene snur seg rundt og endelig sovner etter dagens innsats på sykkelsetet.Fortsatt god tur!
  RandiS

  SvarSlett
 4. Snart kan guttene her hjemme på vigmostad telle på ei hånd hvor mange dager det er igjen til pappa og onkel kommer hjem:) Vi gleder oss en masse til dere kommer i mål ved Lindesnes fyr:)
  Vi heier videre på dere og stå på!!
  Hilsen Victor og Nicolai

  SvarSlett
 5. I dag har jeg vært inne på kartet sikkert ti ganger for å sjekke hvor Sykkelguttene bør sykle videre. Planen for dagen er å sykle Tynset-Rena...men hvor bør de sykle videre??? Er veldig usikker!!
  Gleder meg også til de kommer tilbake--men gleder meg like mye til å komme på ferie på Sørlandet på mandag:) Det skal bli herlig med litt hytteliv--å få sykkelgutten hjem igjen er jo bare en bonus!!!

  SvarSlett
 6. Godt at det går bedre med kneet. Og at det ross alt gikk bra med eikeproblemene.
  Riktig god tur videre :)

  SvarSlett
 7. Heisann, nå har dere syklet forbi meg.. jeg tror faktisk jeg så den ene av dere da jeg kjørte hjem fra arbeid =)
  Nyt skogen nedover østerdalen!! Lykke til videre og god tur =)Håper dere får sove godt i natt, nordøsterdølene er som regel litt roligere (og tregere... hehe) enn trønderene!

  SvarSlett