tirsdag 6. juli 2010

Dag 12 (-egentlig dag 11); Fra litt før Trofors- til litt forbi Namsskogan


Redaksjonen starter dagens innlegg med å unnskylde seg. Sykkelguttektemann lurer på hvorfor vi har kommet til dag 12 i bloggen. Vi er jo bare på dag 11 sier han, og det er jo riktig. Redaksjonen har nemlig startet tellingen den dagen da Sykkelguttene ankom Nordkapp og det var jo FØR hele sykkelrittet begynte. Man teller ikke med oppvarmingen når man tar tiden på tusen meter, sier Sykkelguttektemann. Neida, svarer redaksjonen, -og nå vet leserne det også. Sykkelguttene er på dag 11 -selv om det står 12. Den veggmøtingen første dagen, skjedde egentlig på dag null. (*Bare sånn at kaoset blir komplett) DA kan dagens innlegg begynne:
 


I dag var vi skikkelig trøtte i trynet da vi våknet på campingen. Vi ble enige om å utsette avreisen til klokken 10.45, siden vi ikke kom oss i seng før 00.30 natten før. Vi slengte i oss noen tørre brødskiver og slang oss på syklene med god tro på at det skulle bli en flat og fin etappe. Dengang ei...


Fem og en halv mil slak stigning opp mot Høylandet var en seig affære, og på veien oppover fikk Yngve problemer med den bakre felgen. Vi stoppet og konstaterte at mange av spilene var løse. Da var Enok sitt eikeverktøy godt å ha, og vi fikk strammet spilene slik at bakfelgen nå har minimalt med sleng. Det er første gang vi opplever problemer med syklene på denne turen, men så har vi til gjengjeld hatt et svare strev med Enoken sitt kne, med svetteproblemer og diverse gnagsår. Vi var dødssulten da vi endelig kom forbi en fjellkro som serverte hjemmelagede kjøttkaker. Enok spurte om det var mulig å få stor porsjon dersom han betalte litt ekstra, (*sånn gjør de det på Ikea) men i Nord Trøndelag får man ekstra poteter og kjøttkaker uten å måtte betale mer av den grunn. Ikke verst! På kafeen møtte vi også denne lokale Bjørnen! 


 *I henhold til god gammel Sykkelgutt -tradisjon poserer begge sykkelguttene på dagens bilder sammen med Trøndelagsbjørnen


Redaksjonen tenker i stillhet: Kunne de ikke knipset et skilt der det sto Nord Trøndelag? Hadde det ikke vært kjekt med et bilde av sykkel som får førstehjelp? 


Men neida, her poserer sykkelgutter med BJØRN på fire av dagens fem bilder istedet! Punktum finale!

Så gikk turen ned igjen på andre siden, og vi syklet i et behagelig duskregn. Nede i Namsskogan fikk vi handlet litt mat og en god del snop. Så syklet vi 15 kilometer videre til en lokal campingplass. For å få en jevn vektfordeling, hadde Yngve en handlepose på hvert håndtak -og det var jo litt av et syn. Nå slapper vi av i campinghytten. Vi har dusjet og vi koser oss med boller og brus. Vi savner bare tv! (*på dette punktet lurer redaksjonen på om tv er viktigere enn kone og barn?) 


Dagens etappe ble på cirka 10 mil, det er ikke så langt, men med tanke på sykkelproblemer og lange stigninger er vi fornøyde:) I morgen krysser vi fingre for en tidlig oppstart og litt mer slakke løyper *og redaksjonen lover at vi skal avstå fra å kommentere på denne måten, det er bare så FRISTENDE:)2 kommentarer:

  1. Vi fikk tips om å dra til eikene hver dag pga.at syklene var tungt lesset :-)!
    God tur videre!

    SvarSlett
  2. Jeg ler og koser meg med Cecilies kommentarer, og de kjærlige og stolte ordvendingene som preger denne bloggen - så det er veldig viktig at hun ikke slutter med det :-) Høylandet: Høres høyt ut... JEG hadde aldri trodd på flat affære i møtet med HØY-landet. Bjørnebilder: Forstår redaksjonens "frustrasjon"... Men noe så utrolig hylevittig :-) God tur videre!!

    SvarSlett