fredag 25. juni 2010

Dag 1:Om å møte veggen etter to mil:)


Stakkars stakkars sykkelguttene. Starten ble tøffere enn noen av dem hadde forventet seg. I natt klokken tre, tikket følgende melding inn på Sykkelguttkonens mobil:


HEI. Første dag startet med avreise fra hytten klokken 04.00 om natten. Etter seks mellomlandinger og en rundtur via Vadsø, landet vi omsider i Honningsvåg. Vi hadde følelsen av å være statister i Lost. Turbulens og vind rev og slet i det lille Widerøe-flyet, og svetten haglet. Så var vi endelig på bakken i Honningsvåg og kunne begynne å skru sammen syklene. Etter en times tid satte vi oss på setet og satset med friskt mot og tung last mot Nordkapp.
Vi hadde beregnet at 32 kilometer skulle ta omtrent to timer, men teori og praksis er to forskjellige ting. Veien besto av noen sinnsyke motbakker med ni prosents stigning. I all vår enfoldighet hadde vi ikke spist så mye i løpet av dagen og etter to mil møtte begge den berømmelige veggen...! 
Nærmere midnatt kunne vi omsider trippe inn på platået. Vi var iskalde og frosne, og takket høyere makter for at de holdt åpent til klokken 01.00. Vi skiftet klær og snek oss til litt varmt vann. Så satte vi oss ned med den orientalske gryten. FYTTIRAKKEREN for en gryte...Har sjelden smakt noe verre! 
Klokken ett om natten måtte vi ut av bygget, og det var tid for å sette opp teltet, men hvor? Det var masse vind og steiner overalt, og vi endte med å sette det opp i røykekroken til de ansatte. De så surt på oss, men a man's gotta do what a man's gotta do.
Nå er klokken tre om natten og det er like lyst ute fortsatt. Vi har snart vært på tur i 24 timer og innser at dette kommer til å bli tøffe tak. Samtidig er vi  enige om at dette forhåpentligvis er, og har vært, den verste dagen på turen noensinne. I morgen satser vi på fint vær, selv om vi våkner med null mat. Vi får heller sykle på tomme mager tilbake til Honningsvåg. Syklene trenger også en justering. Bilde følger så snart som mulig:) Hils alle! 
--og dett var dett. For å si det sånn så er jeg glad det ikke er meg! Mer i morgen:)

4 kommentarer:

 1. ..er det du cecilie som skriver bloggen??hehe..jau jau..her skal det følges med....

  SvarSlett
 2. Cecilie alias Emmeline25. juni 2010 kl. 16:57

  ;) du vet..Sykkelguttene sykler jo, da må noen ta over kommandoen. Får daglig påfyll via sms pluss samtaler og så lager jeg innlegg av det, så får det våge seg at det er lett å skjønne hvem som er forfatteren!

  SvarSlett
 3. odd-erik haugland30. juni 2010 kl. 10:17

  Steike bra reportasje Cecilie.
  Håper de kommer seg velberget hjem. Har selv opplevd strekningen Honningsvåg- Norkapp, men da i bil. Den er "meget" tøff for sykkelgutter. Vannvittig bratt enkelte steder.Ønsker dem god tur videre. Håper dette er noe vi kan legge inn på Baune sin web side senere? Hilsen Odd-Erik

  SvarSlett
 4. Hei Odda:) Dere kan legge inn det dere vil, her er det daglig påfyll helt til de er fremme. Kjekt med hilsen, det setter både jeg og Sykkelguttene STOR pris på!!!

  SvarSlett