tirsdag 29. juni 2010

Dag 5: PROBLEMER!

Dagen i dag har vært en nedtur. Ikke bokstavelig talt, for vi har forsert to fjelloverganger. Men nå begynner Storebror sitt kne å lage problemer og det er bare så vannvittig kjedelig.

Dagen startet bra. Vi dro fra Alteidet og hadde full kontroll på dagens rute, men tidlig merket Enok at noe var galt i det venstre kneet. I hvert tråkk føltes det som om noen stakk kniver i kneet, i tillegg var jeg jo klissvåt av den håpløse svettingen i løpet av noen minutter. Det blir et problem når vi skal over fjelloverganger i stiv kuling, tre grader, sludd og snø. Man blir jo så kald at man nesten mister kontrollen når man skal kjøre ned igjen.


Vi hadde planer om å komme oss over neste fjell og helt til Olderdal, men på grunn av det vonde kneet måtte vi kaste inn håndkleet etter to fjell. En distanse på ni mil, som er mye kortere enn det vi hadde planlagt. Vi har istedet lagt oss inn på Nordlandia Storslett Hotell, og stemningen er laber på grunn av den forbaska foten!


Yngve har hatt en helt fin dag, og er superflink til å støtte sin bokstavelig talt store bror. Siste fjellet i dag hadde en sammenhengende stigning på nærmere 9 km, og måtte bestiges ved hjelp av første gir. Det tar lang tid. Dermed har vi sittet syv timer sammenhengende på sykkelsetet i dag, og kun hatt en kort pause på 15 minutter. Nisten spiste vi mens vi syklet.


I morgen tidlig skal jeg innom MX sport for å få tak i en knebeskytter, og på apoteket for å se etter betennelsesdempende tabletter. Så går turen videre over det siste fjellet, før vi tar fergen fra Olderdal til Lyngseidet. Dere får krysse fingrene for oss folkens. Det ser ut for at vi trenger det! Mer i morgen.

1 kommentar:

  1. Stakkars enok!:( det er bra du støtter han onkel yngve.... håper det er mer nedover i dagda!!! <3

    SvarSlett